June 26, 2011

Hadiah Galakan Kecemerlangan Kokurikulum


Sekolahku....Satu Harapan ......Satu Kejayaan...
 Sk.Kubang kerian 2-Tanggal 25 Jun 2011 Pk kokurikulum,Puan Hjh Wan Fatimah telah bermurah hati untuk menyampaiakan hadiah-hadiah kecemerlangan kokurikulum kepada murid-murid yang memperolihi kejayaan dalam bidang kokurikulum dan juga koakedemik.Dalam pertandingan bercerita peringkat QIT Peringat yang diadakan pada 13 Jun 2011 baru-baru ini,Sk Kubang Kerian 2 telah memperolihi tempat ke dua dengan diwakilkan oleh Adik Nurul Shazwani Bt.Noorazli dari Tahun 6T.Beliau akan mewakili QIT ke peringkat PPD.
Adik Nurul Shazwani sedang memperdengarkan cerita yang melayakkan beliau bergelar juara
 Adik Nurul Shazwani sewaktu menerima hadiah daripada Puan PK kokurikulum
Bagi katogeri pidato pula,Sk Kubang kerian 2 telah mendapat tempat ketiga bagi dalam QIT Peringat.katogeri Public speaking pula mendapat tempat ke tiga dalam QIT Peringat.Beliau ialah Adik Wan Sarah Zainina Bt Wan Zahiruddin.
                                                      Adik wan Sarah Zainina bersama hadiah yang dimenanginya
                         PKP bersama para pemenang pertandingan essei Bahasa Inggeris
 Selain daripada hadiah-hadiah tersebut,Puan Pk ko juga telah menyampaikan hadiah galakan membaca menerusi pertandingan menulis esei sempena hari guru dalam Bahasa    inggeris yang telah dianjurkan oleh panitia Bahasa Inggeris.Turut diberi penghargaan ialah para peserta Perkhemahan Satu malaysia yang telah diadakan di Pulau Beluru,Tumpat,Kelantan.
                      Terima kasih diucapkan kepada para pemenang dan juga kepada guru-guru yang terlibat dalam menjayakan program-program yang telah dianjurkan oleh pihak sekolah dan juga jabatan pelajaran Kelantan .Semoga aktiviti-aktiviti sebegini akan memantapkan lagi pencapaian murid dalam bidang kokurikulum,koakademik dan juga tanpa mengabaikan akademik.
        

CARIAN

Sorotan Sejarah Skkk2

SKKK 2 telah ditubuhkan pada tahun 1988. Ia terletak di Kampung Chicha Kubang Kerian, Kota Bharu Kelantan. Jaraknya lebih kurang 8km dari Bandar Kota Bharu. Sekolah ini telah dibina di atas tapak sawah padi seluas 1.62 hektar dan mempunyai 2 blok bangunan asal yang dikelilingi pokok kelapa ayng ditanam oleh guru besar. Sejak penubuhannya sehinga kini, sekolah ini mempunyai 10 orang guru besar. Buru besar yang pertama iaitu Hj Ariffin bin Ismail mula berkhidmat pada 1 Januaru 1988 sehinggan 31 Disember 1988. Guru besar pertama dipindahkan dari SK Zainab, Telipot Kota Bharu. Tertubuhnya sekolah ini disebabkan oleh penambahan penduduk di sekitar Kubang Kerian. Pada tahun pertama penubuhannya, murid-murid SKKK 1 yang beralamat di sekitar Kg Chicha telah dipindahkan ke SKKK 2 dan ditambah dengan pendaftaran baru pada tahun tersebut. Murid-murid yang telah diipindahkan dari SKKK 1 adalah mereka yang beralamat di sekitar Kg Chicha seperti Kg Pasir Tumbuh, Kg Binjai, Pulau Hilir dan lain-lain. Pada tahun pertama penubuhanya, hanya 310 orang murid menduduki tahun 1 hingga 6 dan purata bagi setiap kelas ialah 20 orang. Manakala guru pula lebih kurang 20 orang yang terdiri daripada mereka yang telah dipindahkan dari sekolah sekitarnya. Pada tahun 1988, sekolah ini telah manduduki peperiksaan UPSR dan mendapat keputusan yang agak memberansangkan dengan 8 orang murid mendapat 5A.

Kem Kepmpinan Skkk2 @Sri Pantai Beach Resort

Kem Kpmpinan Sri Pantai@1&2Feb 2012 Slideshow: Skkk2’s trip to Kota Bharu, Kelantan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Kota Bharu slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

Album Kenangan

PENAFIAN