February 12, 2011

::Majlis Perjumpaan Ibubapa Murid Tahun 6 ::

Sekolahku....Satu Harapan ......Satu Kejayaan.....
Tanggal 12 Febrari 2011,satu majlis Perjumpaan Ibubapa Murid Tahun 6 kali pertama telah diadakan di Dewan Harmoni Skkk2.Majlis ini telah dirasmi oleh wakil YDP PIBG,Yang Berusaha Dr.Imran B.Ahmad.Majlis ini bermula seawal jam 8.30 pagi sebagaimana yang telah dirancang.Dalam ucapannyanya Dr.Imran telah menyeru para ibubapa agar sama-sama memberi sokongan sama ada dalam bentuk sokongan moral,keringat dan juga jika perlu,pengorbanan dalam bentuk wang ringgit.
       Tuan Guru Besar telah memberi ucapannya dengan membentang TOV,target  mrngikut subjek,dan murid-murid target UPSR.Target pada tahu 2011 adalah 51 orang yang akan mendapat 5A dalam UPSR nanti.
       Dalam sesi dialognya Tuan Guru Besar bersama Setiausaha 2 UPSR,Puan Nor Hasni telah berkenan menjawab segala persoalan yang dikemukan,berkaitann dengan permasalahan yang timbul,cadangan-cadangan dan saranan-saranan ke arah kecemerlangan akademik Skkk2.
     Tuan Guru Besar sangat-sangat berharap agar "Majlis Skuad Peningkatan & Kecemerlangan UPSR 2011" ini akan terus menggembelingkan usaha dan tenaga,seiring dengan para ibubapa dan juga Jawatankuasa PIBG ke arah menggemilangkan akademik Skkk2.Sama-sama menyahut seruan "Sekolahku,Satu harapan,Satu Kejayaan "
Pendaftaran kehadiran para ibubapa murid Tahun 6....


Khusyuk....mendengar taklimat drp Tuan Guru Besar Skkk2 
Ucapan dari wakil YDP PIBG ....Dr.Imran......
Sesi pembentangan TOV,target 2011 dan murid-murid target....
Sesi soal-jawab ibubapa......

CARIAN

Sorotan Sejarah Skkk2

SKKK 2 telah ditubuhkan pada tahun 1988. Ia terletak di Kampung Chicha Kubang Kerian, Kota Bharu Kelantan. Jaraknya lebih kurang 8km dari Bandar Kota Bharu. Sekolah ini telah dibina di atas tapak sawah padi seluas 1.62 hektar dan mempunyai 2 blok bangunan asal yang dikelilingi pokok kelapa ayng ditanam oleh guru besar. Sejak penubuhannya sehinga kini, sekolah ini mempunyai 10 orang guru besar. Buru besar yang pertama iaitu Hj Ariffin bin Ismail mula berkhidmat pada 1 Januaru 1988 sehinggan 31 Disember 1988. Guru besar pertama dipindahkan dari SK Zainab, Telipot Kota Bharu. Tertubuhnya sekolah ini disebabkan oleh penambahan penduduk di sekitar Kubang Kerian. Pada tahun pertama penubuhannya, murid-murid SKKK 1 yang beralamat di sekitar Kg Chicha telah dipindahkan ke SKKK 2 dan ditambah dengan pendaftaran baru pada tahun tersebut. Murid-murid yang telah diipindahkan dari SKKK 1 adalah mereka yang beralamat di sekitar Kg Chicha seperti Kg Pasir Tumbuh, Kg Binjai, Pulau Hilir dan lain-lain. Pada tahun pertama penubuhanya, hanya 310 orang murid menduduki tahun 1 hingga 6 dan purata bagi setiap kelas ialah 20 orang. Manakala guru pula lebih kurang 20 orang yang terdiri daripada mereka yang telah dipindahkan dari sekolah sekitarnya. Pada tahun 1988, sekolah ini telah manduduki peperiksaan UPSR dan mendapat keputusan yang agak memberansangkan dengan 8 orang murid mendapat 5A.

Kem Kepmpinan Skkk2 @Sri Pantai Beach Resort

Kem Kpmpinan Sri Pantai@1&2Feb 2012 Slideshow: Skkk2’s trip to Kota Bharu, Kelantan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Kota Bharu slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

Album Kenangan

PENAFIAN