November 18, 2011

Lonjakan UPSR 2011

Sk.Kubang Kerian 2-17 November,detik-detik yang dinantikan selepas berlangsungnya ujian UPSR telah tiba dan segala penantian telah berakhir dengan kegembiraan bagi seluruh warga Skkk2.Keputusan dan kecemerlangan UPSR 2011 telah meningkat dengan agak baik.Seramai 47 orang telah memperolihi keputusan 5A,manakala 24 orang lagi memperolihi 4A.
Saat-saat menerima slip peperiksaan...gembira dan terharu...
Ibu sama berkongsi kejayaan...
Kaum bapa juga tidak ketinggalan untuk berkkongsi kejayaan dengan anak-anak.
Tahniah!!!!
Doa...tanda kesyukuran atas kejayaan....
   Majlis penyampaian slip keputusan UPSR telah berlangsung jam 11.00 pagi di mana ianya dihadiri oleh calon-calon UPSR bersama ibu atau bapa masing-masing.Jelas terpancar kegembiraan di wajah masing-masing bila menerima kejayaan ini.Majlis ini juga dihadiri oleh En.Zaidi B.Abdullah wakil PPD Kota Bharu yang juga merupakan bapa angkat kepada calon-calon UPSR sekolah ini.Encik Zaidi begitu gembira dengan kejayaan yang diperolihi ini dan turut mengucapkan tahniah kepada murid-murid dan guru-guru,ibubapa dan juga pihak pentadbir sekolah.Penyampaian fail peribadi murid juga telah diadakan di penghujung majlis ini.
Seramai 47 orang pelajar cemerlang bergambar kenangan sejurus selepas menerima slip UPSR bersama guru-guru Tahun 6 dan PKP Skkk2
Calon-calon yang mendapat 4A juga tidak melepaskan peluang bergambar kenangan....

CARIAN

Sorotan Sejarah Skkk2

SKKK 2 telah ditubuhkan pada tahun 1988. Ia terletak di Kampung Chicha Kubang Kerian, Kota Bharu Kelantan. Jaraknya lebih kurang 8km dari Bandar Kota Bharu. Sekolah ini telah dibina di atas tapak sawah padi seluas 1.62 hektar dan mempunyai 2 blok bangunan asal yang dikelilingi pokok kelapa ayng ditanam oleh guru besar. Sejak penubuhannya sehinga kini, sekolah ini mempunyai 10 orang guru besar. Buru besar yang pertama iaitu Hj Ariffin bin Ismail mula berkhidmat pada 1 Januaru 1988 sehinggan 31 Disember 1988. Guru besar pertama dipindahkan dari SK Zainab, Telipot Kota Bharu. Tertubuhnya sekolah ini disebabkan oleh penambahan penduduk di sekitar Kubang Kerian. Pada tahun pertama penubuhannya, murid-murid SKKK 1 yang beralamat di sekitar Kg Chicha telah dipindahkan ke SKKK 2 dan ditambah dengan pendaftaran baru pada tahun tersebut. Murid-murid yang telah diipindahkan dari SKKK 1 adalah mereka yang beralamat di sekitar Kg Chicha seperti Kg Pasir Tumbuh, Kg Binjai, Pulau Hilir dan lain-lain. Pada tahun pertama penubuhanya, hanya 310 orang murid menduduki tahun 1 hingga 6 dan purata bagi setiap kelas ialah 20 orang. Manakala guru pula lebih kurang 20 orang yang terdiri daripada mereka yang telah dipindahkan dari sekolah sekitarnya. Pada tahun 1988, sekolah ini telah manduduki peperiksaan UPSR dan mendapat keputusan yang agak memberansangkan dengan 8 orang murid mendapat 5A.

Kem Kepmpinan Skkk2 @Sri Pantai Beach Resort

Kem Kpmpinan Sri Pantai@1&2Feb 2012 Slideshow: Skkk2’s trip to Kota Bharu, Kelantan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Kota Bharu slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

Album Kenangan

PENAFIAN