March 3, 2011

Kami Juara Perlawanan Bola Jaring Peringkat QIT Peringat

Sekolahku....Satu Harapan ......Satu Kejayaan
Tanggal 2 March 2011,pasukan Bola Jaring Skkk2 telah dinobatkan sebagai juara bagi QIT Peringat sesi 2011....Sekalung tahniah daripada pihak pengurusan Skkk2 kepada para pemain,PK Ko Kurikulum,Jurulatih Pasukan Bola Jaring Skkk2 yang terdiri daripada Puan PK Ko Kurikulum sendiri,Puan Hjh Wan Fatimah Bt.Che Mohamed,Puan Zaiton Bt.Mohamad,Cik Nurul Hanani dan Cik Nurul Hidayat.Semoga Pasukan Bola Jaring Skkk2 akan kekal juara dalam pertandingan-pertandingan yang bakal diadakan pada peringkat PPD atau negeri nanti....."Majulah Sukan Untuk Negara"
Aksi hebat pasukan Bola Jaring Skkk2
penat.....kuatkan semangat...yakin...kita pasti boleh!!!!
kepenatan terubat...bila dinobatkan sebagai juara....
Merakam kenangan ....saat-saat gembira.....Yes!!!! Kami juara!!!!

CARIAN

Sorotan Sejarah Skkk2

SKKK 2 telah ditubuhkan pada tahun 1988. Ia terletak di Kampung Chicha Kubang Kerian, Kota Bharu Kelantan. Jaraknya lebih kurang 8km dari Bandar Kota Bharu. Sekolah ini telah dibina di atas tapak sawah padi seluas 1.62 hektar dan mempunyai 2 blok bangunan asal yang dikelilingi pokok kelapa ayng ditanam oleh guru besar. Sejak penubuhannya sehinga kini, sekolah ini mempunyai 10 orang guru besar. Buru besar yang pertama iaitu Hj Ariffin bin Ismail mula berkhidmat pada 1 Januaru 1988 sehinggan 31 Disember 1988. Guru besar pertama dipindahkan dari SK Zainab, Telipot Kota Bharu. Tertubuhnya sekolah ini disebabkan oleh penambahan penduduk di sekitar Kubang Kerian. Pada tahun pertama penubuhannya, murid-murid SKKK 1 yang beralamat di sekitar Kg Chicha telah dipindahkan ke SKKK 2 dan ditambah dengan pendaftaran baru pada tahun tersebut. Murid-murid yang telah diipindahkan dari SKKK 1 adalah mereka yang beralamat di sekitar Kg Chicha seperti Kg Pasir Tumbuh, Kg Binjai, Pulau Hilir dan lain-lain. Pada tahun pertama penubuhanya, hanya 310 orang murid menduduki tahun 1 hingga 6 dan purata bagi setiap kelas ialah 20 orang. Manakala guru pula lebih kurang 20 orang yang terdiri daripada mereka yang telah dipindahkan dari sekolah sekitarnya. Pada tahun 1988, sekolah ini telah manduduki peperiksaan UPSR dan mendapat keputusan yang agak memberansangkan dengan 8 orang murid mendapat 5A.

Kem Kepmpinan Skkk2 @Sri Pantai Beach Resort

Kem Kpmpinan Sri Pantai@1&2Feb 2012 Slideshow: Skkk2’s trip to Kota Bharu, Kelantan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Kota Bharu slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

Album Kenangan

PENAFIAN