May 9, 2011

Program Motivasi Tahun 6

Tanggal 9 Mei 2011,satu program motivasi bagi murid-murid Tahun 6 telah diadakan di Dewan Harmoni.Program ini dianjur oleh Unit Kaunseling Skkk2 dengan kerjasama Unit Kecemerlangan Akademik Skkk2.
      Antara pengisian program ini ialah: Murid-murid telah didedahkan dengan pengurusan masa dalam kehidupan seharian mereka.bagaimana mereka mengurus masa dengan bijak,antara belajar,brsukan,bermain dan sebagainya.Tahniah diucapkan kepada Guru Kaunseling Skkk1,En.Mohd Zaini B. Zakaria,Puan Nor Hasni Ismail,Puan Norhjayati Mohd Nawi,jua kepada juruteknik,En.Faizul Afzan yang sentiasa bertungkus lumus membantu tiap program yang dijalankan di Skkk2 ini.Semoga dengan kerjasama yang padu daripada semua pihak akan meningkatkan modal insan di kalangan murid-murid Skkk2.
En.mohd Zaini dalam slot motivasinya....
murid-murid tahun 6 dalam sesi motivasi
beraktiviti.....

CARIAN

Sorotan Sejarah Skkk2

SKKK 2 telah ditubuhkan pada tahun 1988. Ia terletak di Kampung Chicha Kubang Kerian, Kota Bharu Kelantan. Jaraknya lebih kurang 8km dari Bandar Kota Bharu. Sekolah ini telah dibina di atas tapak sawah padi seluas 1.62 hektar dan mempunyai 2 blok bangunan asal yang dikelilingi pokok kelapa ayng ditanam oleh guru besar. Sejak penubuhannya sehinga kini, sekolah ini mempunyai 10 orang guru besar. Buru besar yang pertama iaitu Hj Ariffin bin Ismail mula berkhidmat pada 1 Januaru 1988 sehinggan 31 Disember 1988. Guru besar pertama dipindahkan dari SK Zainab, Telipot Kota Bharu. Tertubuhnya sekolah ini disebabkan oleh penambahan penduduk di sekitar Kubang Kerian. Pada tahun pertama penubuhannya, murid-murid SKKK 1 yang beralamat di sekitar Kg Chicha telah dipindahkan ke SKKK 2 dan ditambah dengan pendaftaran baru pada tahun tersebut. Murid-murid yang telah diipindahkan dari SKKK 1 adalah mereka yang beralamat di sekitar Kg Chicha seperti Kg Pasir Tumbuh, Kg Binjai, Pulau Hilir dan lain-lain. Pada tahun pertama penubuhanya, hanya 310 orang murid menduduki tahun 1 hingga 6 dan purata bagi setiap kelas ialah 20 orang. Manakala guru pula lebih kurang 20 orang yang terdiri daripada mereka yang telah dipindahkan dari sekolah sekitarnya. Pada tahun 1988, sekolah ini telah manduduki peperiksaan UPSR dan mendapat keputusan yang agak memberansangkan dengan 8 orang murid mendapat 5A.

Kem Kepmpinan Skkk2 @Sri Pantai Beach Resort

Kem Kpmpinan Sri Pantai@1&2Feb 2012 Slideshow: Skkk2’s trip to Kota Bharu, Kelantan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Kota Bharu slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

Album Kenangan

PENAFIAN