May 9, 2011

Program Penyerahan Anak Angkat

Tanggal 8 Mei 2011-satu "Program Penyerahan Anak Angkat"telah berlangsung di Dewan Harmoni Skkk2.Setiap orang guru telah diberikan 3 hingga 4 orang anak-anak angkat,bertujuan untuk mendekatkan lagi hubungan dua hala antara guru dengan murid-murid.Dengan cara begini,anak-anak angkat kepada guru-guru yang telah ditetapkan ini akan berpeluang untuk menyatakan masalah mereka,sama ada daripada segi pembelajaran maupun daripada segi masalah-masalah lain.semoga dengan program sebegini,murid-murid dapat ditolongi oleh guru-guru yang merupakan ibubapa angkat mereka.
PKP bersama anak-anak angkatnya...
anak angkat PK HEM
PK Ko bersama anak-anak angkatnya...
Puan Rosmaizam bersama anak2 angkatnya..
anak  angkat Pn.Zairos....

CARIAN

Sorotan Sejarah Skkk2

SKKK 2 telah ditubuhkan pada tahun 1988. Ia terletak di Kampung Chicha Kubang Kerian, Kota Bharu Kelantan. Jaraknya lebih kurang 8km dari Bandar Kota Bharu. Sekolah ini telah dibina di atas tapak sawah padi seluas 1.62 hektar dan mempunyai 2 blok bangunan asal yang dikelilingi pokok kelapa ayng ditanam oleh guru besar. Sejak penubuhannya sehinga kini, sekolah ini mempunyai 10 orang guru besar. Buru besar yang pertama iaitu Hj Ariffin bin Ismail mula berkhidmat pada 1 Januaru 1988 sehinggan 31 Disember 1988. Guru besar pertama dipindahkan dari SK Zainab, Telipot Kota Bharu. Tertubuhnya sekolah ini disebabkan oleh penambahan penduduk di sekitar Kubang Kerian. Pada tahun pertama penubuhannya, murid-murid SKKK 1 yang beralamat di sekitar Kg Chicha telah dipindahkan ke SKKK 2 dan ditambah dengan pendaftaran baru pada tahun tersebut. Murid-murid yang telah diipindahkan dari SKKK 1 adalah mereka yang beralamat di sekitar Kg Chicha seperti Kg Pasir Tumbuh, Kg Binjai, Pulau Hilir dan lain-lain. Pada tahun pertama penubuhanya, hanya 310 orang murid menduduki tahun 1 hingga 6 dan purata bagi setiap kelas ialah 20 orang. Manakala guru pula lebih kurang 20 orang yang terdiri daripada mereka yang telah dipindahkan dari sekolah sekitarnya. Pada tahun 1988, sekolah ini telah manduduki peperiksaan UPSR dan mendapat keputusan yang agak memberansangkan dengan 8 orang murid mendapat 5A.

Kem Kepmpinan Skkk2 @Sri Pantai Beach Resort

Kem Kpmpinan Sri Pantai@1&2Feb 2012 Slideshow: Skkk2’s trip to Kota Bharu, Kelantan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Kota Bharu slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

Album Kenangan

PENAFIAN