July 24, 2011

Kem KoKurikulum Yang Meriah

"Sekolahku....Satu Harapan ......Satu Kejayaan" Sk.Kubang Kerian 2-Tanggal 19,20 dan 21 Julai 2011,satu pekhemahan telah diadakan di Agro Resort Besut Terengganu.Kem ini diadakan di bawah program perkhemahan tahunan Unit Ko kurikulum Sk.kubang Kerian 2.
para peserta sedang diberi taklimat oleh guru pembimbing....
        
  Seramai 85 orang murid dari tahun 4 dan 5 telah menyertai kem ini.Kem yang diketuai diketuai oleh PK Ko Puan Hajah Wan Fatimah Bt.Mohamed dibantu oleh para ahli jawatankuasanya.Kem ini telah berjalan dalam suasana yang begitu meriah dan mendapat sambutan yang begitu hangat daripada para peserta cilik ini.Kesemua peserta ini telah menjalani aktiviti repelling & absailing,ikhtiar hidup,pertandingan masakan dan gubahan bunga,berkayak,jungle tracking dan di sebelah malamnya pula dimeriahkan dengan acara malam kebudayaan.Dengan adanya aktiviti-aktiviti seperti ini,para peserta secara tidak langsung dapat berinteraksi dan beraktiviti dengan begitu kreatif.bakat terpendam dapat icungkilkan melalui aktiviti-aktiviti yang dirancang.Tuan Guru Besar Sk.Kubang Kerian  telah hadir untuk merasmikan majlis penutup kem ini yang berlangsung pada jam 2.00 21 Julai 2011.Dalam ucapannya,Encik Ismail b.Ibrahim telah menyatakan rasa puas hatinya terhadap perjalanan kem ko yang telah dirancang dengan begitu rapi oleh jawatankuasa perkhemahan Sk.kubang Kerian 2 yang diketuai oleh Puan Hjh Wan Fatimah Bt.Mohamed,juga barisan jawatankuasa yang banyak memberi sumbangan seperti Cik Nurul Hanani Bt.Mohd Nor,Puan Nurul Hidayat Ibrahim,Puan Zairos Hadi,Puan Junaidah Bt.Ahmad,Ustaz Zaki,En.Nor asmadi,En.Roslan,En.Aminudin dan barisan guru pelatih yang sangat-sangat memberi kerjasama,En.Mohd Sharmin Mohd Shaari,En.Fauzul Azmi B.fahmi.Tahniah diucapkan kepada semua di atas kejayaan penganjuran kem ko kurikulum pada kali ini.Semoga usaha-usaha murni ke arah memartabatkan ko kurikulum di kalangan pelajar dapat diteruskan lagi bagi memastikan kejayaann murid-murid bukanlah hanya bergantung kepada kecenmerlangan akademik semata-mata,malah daripada segi kokurikulum pun mereka tetap cemerlang......
para peserta sedang menjalani aktiviti lasak...menaiki bukit
sedang menuruni bukit...
para peserta sedang memasang khemah....
khemah yang siap dipasang
aktiviti yang ditunggu-tunggu...bakar ayam...
saat untuk mandi-manda....
sejuk dan damai....
bersenam....
 meriah....Pk ko turut menceriakan suasana...
perasmian penutup oleh Tuan Guru Besar,En.Ismail Ibrahim

CARIAN

Sorotan Sejarah Skkk2

SKKK 2 telah ditubuhkan pada tahun 1988. Ia terletak di Kampung Chicha Kubang Kerian, Kota Bharu Kelantan. Jaraknya lebih kurang 8km dari Bandar Kota Bharu. Sekolah ini telah dibina di atas tapak sawah padi seluas 1.62 hektar dan mempunyai 2 blok bangunan asal yang dikelilingi pokok kelapa ayng ditanam oleh guru besar. Sejak penubuhannya sehinga kini, sekolah ini mempunyai 10 orang guru besar. Buru besar yang pertama iaitu Hj Ariffin bin Ismail mula berkhidmat pada 1 Januaru 1988 sehinggan 31 Disember 1988. Guru besar pertama dipindahkan dari SK Zainab, Telipot Kota Bharu. Tertubuhnya sekolah ini disebabkan oleh penambahan penduduk di sekitar Kubang Kerian. Pada tahun pertama penubuhannya, murid-murid SKKK 1 yang beralamat di sekitar Kg Chicha telah dipindahkan ke SKKK 2 dan ditambah dengan pendaftaran baru pada tahun tersebut. Murid-murid yang telah diipindahkan dari SKKK 1 adalah mereka yang beralamat di sekitar Kg Chicha seperti Kg Pasir Tumbuh, Kg Binjai, Pulau Hilir dan lain-lain. Pada tahun pertama penubuhanya, hanya 310 orang murid menduduki tahun 1 hingga 6 dan purata bagi setiap kelas ialah 20 orang. Manakala guru pula lebih kurang 20 orang yang terdiri daripada mereka yang telah dipindahkan dari sekolah sekitarnya. Pada tahun 1988, sekolah ini telah manduduki peperiksaan UPSR dan mendapat keputusan yang agak memberansangkan dengan 8 orang murid mendapat 5A.

Kem Kepmpinan Skkk2 @Sri Pantai Beach Resort

Kem Kpmpinan Sri Pantai@1&2Feb 2012 Slideshow: Skkk2’s trip to Kota Bharu, Kelantan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Kota Bharu slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

Album Kenangan

PENAFIAN