April 6, 2011

Majlis Sambutan Guru Besar Baru Skkk2

Sekolahku....Satu Harapan ......Satu Kejayaan
Satu majlis sambutan  Guru Besar Skkk2 akan diadakan pada 07 April 2011.Tuan Guru Besar yang akan diraikan ini adalah bagi menggantikan Tuan Hj.Che Zaudin B.Che Ismail yang telah menamatkan perkhidmatannya di sini pada 31 march 2011 baru-baru ini.Selamat datang diucapkan kepada guru besar kami yang baru.Kepada yang baru datang" Selamat datang kami ucapkan dan semoga Tuan akan selesa bersama kami di sini.Kami semua sedang menunggu sebuah pimpinan dan bimbingan dari seorang guru besar,memandangkan kami baru sahaja kehilangan guru besar yang sangat kami kasihi.Apa pun jua,kami kan sentiasa akur dengan resam dunia ...."Tiap pangkal ada hujungnya,tiap yang mula ada akhirnya dan tiap pertemuan,ada perpisahan.Namun,perpisahan dengan Tuan Guru Besar kami yang sangat kami sayangi dan kagumi kerdebalitinya ini,cukup membuatkan kami rasa kehilangan sebutir mutiara.....Kami kehilangan dahan tempat untuk berpaut....Harapan kami semua semoga Tuan Guru Besar baru yang akan kami raikan besok,dapat memenuhi ruang-ruang hati kami yang kosong dan butuhkan pimpinan yang adil lagi saksama ini akan terlaksana jua.kami sentiasa akan memberi kerjasama yang padu kepada pimpinan tuan nanti sebagaimana yang telah kami berikan kepada Tuan Hj.Che Zaudin dahulu."Patah tumbuh,hilang berganti,moga yang baru datang sama dengan yang baru pergi"...... Itulah harapan kami.
Sewaktu melakar kenangan bersama mantan GB kami.....
Moga ruang-ruang yang kosong di hati kami bisa diisi oleh GB baru ....

CARIAN

Sorotan Sejarah Skkk2

SKKK 2 telah ditubuhkan pada tahun 1988. Ia terletak di Kampung Chicha Kubang Kerian, Kota Bharu Kelantan. Jaraknya lebih kurang 8km dari Bandar Kota Bharu. Sekolah ini telah dibina di atas tapak sawah padi seluas 1.62 hektar dan mempunyai 2 blok bangunan asal yang dikelilingi pokok kelapa ayng ditanam oleh guru besar. Sejak penubuhannya sehinga kini, sekolah ini mempunyai 10 orang guru besar. Buru besar yang pertama iaitu Hj Ariffin bin Ismail mula berkhidmat pada 1 Januaru 1988 sehinggan 31 Disember 1988. Guru besar pertama dipindahkan dari SK Zainab, Telipot Kota Bharu. Tertubuhnya sekolah ini disebabkan oleh penambahan penduduk di sekitar Kubang Kerian. Pada tahun pertama penubuhannya, murid-murid SKKK 1 yang beralamat di sekitar Kg Chicha telah dipindahkan ke SKKK 2 dan ditambah dengan pendaftaran baru pada tahun tersebut. Murid-murid yang telah diipindahkan dari SKKK 1 adalah mereka yang beralamat di sekitar Kg Chicha seperti Kg Pasir Tumbuh, Kg Binjai, Pulau Hilir dan lain-lain. Pada tahun pertama penubuhanya, hanya 310 orang murid menduduki tahun 1 hingga 6 dan purata bagi setiap kelas ialah 20 orang. Manakala guru pula lebih kurang 20 orang yang terdiri daripada mereka yang telah dipindahkan dari sekolah sekitarnya. Pada tahun 1988, sekolah ini telah manduduki peperiksaan UPSR dan mendapat keputusan yang agak memberansangkan dengan 8 orang murid mendapat 5A.

Kem Kepmpinan Skkk2 @Sri Pantai Beach Resort

Kem Kpmpinan Sri Pantai@1&2Feb 2012 Slideshow: Skkk2’s trip to Kota Bharu, Kelantan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Kota Bharu slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

Album Kenangan

PENAFIAN