April 16, 2011

Pemantauan Bilik-bilik ICT dan Pusat Sumber

Sekolahku....Satu Harapan ......Satu Kejayaan
Tanggal 14 April 2011 Skkk2 telah dipantau oleh Pusat kegiatan Guru Kota dalam rangka lawatan atau Khidmat Bantu PKG terhadap sekolah-sekolah di bawah seliaannya.Dalam lawatan tersebut dua orang pegawai PKG,En.Zulkifli dan En Faizal M.Noor serta seorang jurutekniknya telah menyempurnakan tugas mereka dengan memulakan lawatan di makmal komputer,kemudian beralih ke Pusat Akses,seterusnya ke Pusat Sumber Sekolah.Dalam rangka lawatan / pemantauan itu,kedua orang pegawai PKG ini melahirkan rasa puas hatinya terhadap persediaan yang telah dibuat dan memuji usaha Unit ICT Skkk2 yang telah bekerja keras untuk sama-sama menggemilangkan ICT Skkk2 sebagaimana yang diharapkan oleh mantan GB Skkk2 dan seterusnya cita-cita ini disambung pula oleh GB baru kami.En. Zulkifli menyarankan kepada GPB dan Guru Besar agar sekolah ini meneruskan usaha hingga ICT di sekolah ini mencapai 5 bintang dalam SSQS nanti.....
Persiapan AJK ICT ke arah pembudayaan ICT  
sesi soal jawab pegawai PKG Kota...
Pemantauan di Pusat Akses ...
pastikan semua sambungan internet ok...

CARIAN

Sorotan Sejarah Skkk2

SKKK 2 telah ditubuhkan pada tahun 1988. Ia terletak di Kampung Chicha Kubang Kerian, Kota Bharu Kelantan. Jaraknya lebih kurang 8km dari Bandar Kota Bharu. Sekolah ini telah dibina di atas tapak sawah padi seluas 1.62 hektar dan mempunyai 2 blok bangunan asal yang dikelilingi pokok kelapa ayng ditanam oleh guru besar. Sejak penubuhannya sehinga kini, sekolah ini mempunyai 10 orang guru besar. Buru besar yang pertama iaitu Hj Ariffin bin Ismail mula berkhidmat pada 1 Januaru 1988 sehinggan 31 Disember 1988. Guru besar pertama dipindahkan dari SK Zainab, Telipot Kota Bharu. Tertubuhnya sekolah ini disebabkan oleh penambahan penduduk di sekitar Kubang Kerian. Pada tahun pertama penubuhannya, murid-murid SKKK 1 yang beralamat di sekitar Kg Chicha telah dipindahkan ke SKKK 2 dan ditambah dengan pendaftaran baru pada tahun tersebut. Murid-murid yang telah diipindahkan dari SKKK 1 adalah mereka yang beralamat di sekitar Kg Chicha seperti Kg Pasir Tumbuh, Kg Binjai, Pulau Hilir dan lain-lain. Pada tahun pertama penubuhanya, hanya 310 orang murid menduduki tahun 1 hingga 6 dan purata bagi setiap kelas ialah 20 orang. Manakala guru pula lebih kurang 20 orang yang terdiri daripada mereka yang telah dipindahkan dari sekolah sekitarnya. Pada tahun 1988, sekolah ini telah manduduki peperiksaan UPSR dan mendapat keputusan yang agak memberansangkan dengan 8 orang murid mendapat 5A.

Kem Kepmpinan Skkk2 @Sri Pantai Beach Resort

Kem Kpmpinan Sri Pantai@1&2Feb 2012 Slideshow: Skkk2’s trip to Kota Bharu, Kelantan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Kota Bharu slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

Album Kenangan

PENAFIAN