April 6, 2011

Festival Nasyid QIT Peringat

Sekolahku....Satu Harapan ......Satu Kejayaan
Tanggal 6 April 2011,satu festival nasyid peringkat QIT Peringat telah diadakan di  Sk.Lundang.Sebanyak 9 buah sekolah telah berentap dan beradu nasib.Semua peserta yang mewakili sekolah masing-masing telah menunjukkan persembahan yang terbaik.Apa pun,sudah menjadi adat pertandingan,ada yang menang dan ada yang kalah.Pasukan nasyid skkk2 yang lebih dikenali dengan Kumpulan Ahyana Solehah telah mendapat tempat ketiga.Tempat ke dua telah disandang oleh Sk.Zainab 1,manakala johan telah disandang oleh Sk.Llundang yang merupakan juara bertahan.Tahniah diucapkan kepada kumpulan nasyid "Ahyana Solehah " Skkk2 yang telah mengharumkan nama sekolah.Sekalung tahniah jua diucapkan kepada para jurulatihnya,Ustazah Zainun,Ustazah Asliza,Ustazah Hanani,Ustaz Zaki ,FT 17 Faizul Afzan dan juru mekap Cikgu Norhayati.Sekali lagi tahniah dan syabas diucapkan kepada para jurulatih ini  yang tidak jemu-jemu memberi bimbingan dan latihan serta tunjuk ajar kepada Kumpulan Ahyana Solehah.Semoga Kumpulan Nasyid Ahyana Solehah akan muncul juara suatu masa nanti....Teruskan usaha murni ini.
Kumpulan nasyid Ahyana Solehah yang mendapat tempat ke tiga peringkat QIT Peringat
Debaran...sewaktu menunggu keputusan diumumkan....
Tekun menjalani latihan...di Makmal Komputer Skkk2

CARIAN

Sorotan Sejarah Skkk2

SKKK 2 telah ditubuhkan pada tahun 1988. Ia terletak di Kampung Chicha Kubang Kerian, Kota Bharu Kelantan. Jaraknya lebih kurang 8km dari Bandar Kota Bharu. Sekolah ini telah dibina di atas tapak sawah padi seluas 1.62 hektar dan mempunyai 2 blok bangunan asal yang dikelilingi pokok kelapa ayng ditanam oleh guru besar. Sejak penubuhannya sehinga kini, sekolah ini mempunyai 10 orang guru besar. Buru besar yang pertama iaitu Hj Ariffin bin Ismail mula berkhidmat pada 1 Januaru 1988 sehinggan 31 Disember 1988. Guru besar pertama dipindahkan dari SK Zainab, Telipot Kota Bharu. Tertubuhnya sekolah ini disebabkan oleh penambahan penduduk di sekitar Kubang Kerian. Pada tahun pertama penubuhannya, murid-murid SKKK 1 yang beralamat di sekitar Kg Chicha telah dipindahkan ke SKKK 2 dan ditambah dengan pendaftaran baru pada tahun tersebut. Murid-murid yang telah diipindahkan dari SKKK 1 adalah mereka yang beralamat di sekitar Kg Chicha seperti Kg Pasir Tumbuh, Kg Binjai, Pulau Hilir dan lain-lain. Pada tahun pertama penubuhanya, hanya 310 orang murid menduduki tahun 1 hingga 6 dan purata bagi setiap kelas ialah 20 orang. Manakala guru pula lebih kurang 20 orang yang terdiri daripada mereka yang telah dipindahkan dari sekolah sekitarnya. Pada tahun 1988, sekolah ini telah manduduki peperiksaan UPSR dan mendapat keputusan yang agak memberansangkan dengan 8 orang murid mendapat 5A.

Kem Kepmpinan Skkk2 @Sri Pantai Beach Resort

Kem Kpmpinan Sri Pantai@1&2Feb 2012 Slideshow: Skkk2’s trip to Kota Bharu, Kelantan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Kota Bharu slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

Album Kenangan

PENAFIAN