September 13, 2011

Hari Pertama UPSR Sesi 2011

"Sekolahku....Satu Harapan ......Satu Kejayaan"...Tanggal 13 September 2011 bermulalah detik bersejarah dalam diari hidup calon-calon UPSR 2011.Pada hari ini,semua anak-anak Skkk2 dengan sepenuh usaha dan kudrat yang ada mencurahkan segala ilmu yang telah dititipkan kepada mereka sepanjang tahun ini bagi meraih kejayaan yang cemerlang ....Segala persiapan dan bekalan telah dibawa...Oleh itu,anda semua haruslah bersemangat dan jangan gentar menghadapi perjuan ini.Tempuhilahi dengan hati yang tenang dan semangat yang waja.Ingat satu pesan daripada Tuan Guru Besar:.." Jawab soalan-soalan yang dikemukakan dengan tenang dan jangan gopoh,jika telah siap,sila semak jawapan anda terlebih dahulu.Jika kedapatan soalan yang sukar,jawablah soalan-soalan yang senang terlebih dahulu...jangan masa yang lama untuk menjawab soalan-soalan yang agak sukar,sebaliknya jawablah soalan-soalan yang senang terlebih dahulu,kemudian beralihlah ke soalan-soalan yang belum dijawab tadi.".."Selamat Menjawab Soalan-soalan Yang Dikemukakan Dengan hati Yang Tenang Dan Seterusnya...Tawakallah kepada Allah SWT"....
Pesanan terakhir...daripada guru-guru Tahun 6 sebelum memasuki dewan peperiksaan...
Cikgu Noor Hasni sedang memberi pesanan akhir...
Tenang...penuh yakin
langkah yang penuh dengan keyakinan...
langkah menuju kejayaan...
detik-detik yang mendebarkan.....
Debaran UPSR...

CARIAN

Sorotan Sejarah Skkk2

SKKK 2 telah ditubuhkan pada tahun 1988. Ia terletak di Kampung Chicha Kubang Kerian, Kota Bharu Kelantan. Jaraknya lebih kurang 8km dari Bandar Kota Bharu. Sekolah ini telah dibina di atas tapak sawah padi seluas 1.62 hektar dan mempunyai 2 blok bangunan asal yang dikelilingi pokok kelapa ayng ditanam oleh guru besar. Sejak penubuhannya sehinga kini, sekolah ini mempunyai 10 orang guru besar. Buru besar yang pertama iaitu Hj Ariffin bin Ismail mula berkhidmat pada 1 Januaru 1988 sehinggan 31 Disember 1988. Guru besar pertama dipindahkan dari SK Zainab, Telipot Kota Bharu. Tertubuhnya sekolah ini disebabkan oleh penambahan penduduk di sekitar Kubang Kerian. Pada tahun pertama penubuhannya, murid-murid SKKK 1 yang beralamat di sekitar Kg Chicha telah dipindahkan ke SKKK 2 dan ditambah dengan pendaftaran baru pada tahun tersebut. Murid-murid yang telah diipindahkan dari SKKK 1 adalah mereka yang beralamat di sekitar Kg Chicha seperti Kg Pasir Tumbuh, Kg Binjai, Pulau Hilir dan lain-lain. Pada tahun pertama penubuhanya, hanya 310 orang murid menduduki tahun 1 hingga 6 dan purata bagi setiap kelas ialah 20 orang. Manakala guru pula lebih kurang 20 orang yang terdiri daripada mereka yang telah dipindahkan dari sekolah sekitarnya. Pada tahun 1988, sekolah ini telah manduduki peperiksaan UPSR dan mendapat keputusan yang agak memberansangkan dengan 8 orang murid mendapat 5A.

Kem Kepmpinan Skkk2 @Sri Pantai Beach Resort

Kem Kpmpinan Sri Pantai@1&2Feb 2012 Slideshow: Skkk2’s trip to Kota Bharu, Kelantan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Kota Bharu slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

Album Kenangan

PENAFIAN